Ekonomi

“2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” Resmi Gazete’de

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ekteki ‘2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın onaylanmasına karar verilmiştir.” Onun sözleri yer aldı.

Programda, enflasyonun düşürülmesi amacıyla para politikası araçlarının güçlü bir şekilde kullanılmaya devam edileceği, maliye ve gelir politikalarının para politikası ile eşgüdümlü yürütüleceği belirtildi.

Programa göre enflasyonu besleyen tüketim artışlarının önlenmesine yönelik uygulamalar hayata geçirilecek, bu amaçla kredi kartıyla alışverişlerde ve nakit çekimlerde taksit sayısının artırılmasına yönelik ek tedbirler alınacak.

Para politikası kararları, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları başta olmak üzere enflasyonu etkileyen tüm unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak alınacaktır.

Finansal istikrarı sağlamaya yönelik rezerv artırıcı uygulama ve araçlar çeşitlendirilecek ve güçlendirilecektir.

Kira ve konut fiyat artışlarının enflasyon üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla konut arzını artırıcı uygulamalar hayata geçirilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu