Haber

Öğrenciler bu okulda hem öğreniyor hem de para kazanıyor.

Öğrenciler bu okulda hem öğreniyor hem de para kazanıyor.

TOKAT – Tokat’ta meslek lisesi öğrencileri aile bütçesine ayda 2 ile 4 bin lira arasında katkı sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitimde yaptığı reformlar kapsamında öğrenciler öğrenirken kazanıyor. Tokat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tuvalet kağıdı ve kağıt havlu üretimine başladı. Matbaa Teknolojileri alanında okuyan öğrenciler, kağıt makinesi ile üretim yapmaya başladı. Öğrenciler, döner sermaye aracılığıyla kurum ve kuruluşlara satılan ürünlerden gelir elde etmektedir. Aile bütçesine katkıda bulunan öğrenciler öğrenirken kazanıyor. Okul Müdürü Murat Yılmaz, Baskı Teknolojileri alanında yaptıkları yatırımla tuvalet kağıdı ve kağıt havlu üretimine başladıklarını söyledi. Rulo halinde alınan malzemenin tesiste işlendiğini belirten Yılmaz, “Kendi markamızdan uygun ebatlarda rulo kağıtlara sarıp kesiyoruz. Bilinen markaların kalitesinde üretim yapıyoruz. İlk etapta kamu kurumlarına satış yapıyoruz. Pazara ürün tedarik etmeyi planlıyoruz.”

Öğrenirken kazanın

Öğrencilerin okurken aile bütçesinden yararlandıklarını belirten Yılmaz, “Öğrencilerimiz kağıt havlu üretimi ve ambalaj üretimi hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Tam kapasite üretim yaptığımızda öğrencilerimiz döner makineden 5 bin lira maaş alabiliyor. fon, sermaye.”

Matbaa Bölümü 12. sınıf öğrencisi Zeliha Sultan Soylu, meslek öğrenirken aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirterek, “Tuvalet ve havlu kağıtlarından rulo yapıp paketliyoruz. Aynı zamanda nasıl yapıldığını da öğreniyoruz.” makineler çalışıyor.Okuldan mezun olunca bizim için avantaj olacak.Ortalama 3 ile 4 bin lira arasında.Biz para kazanıyoruz. Bu ekonomide bir öğrenci için çok iyi bir gelir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu